Glazen schuifwanden

Geniet van het buitenleven met glazen schuifwanden van Tuin Optimaal

Geniet nog langer van uw tuin met glazen schuifwanden van Tuin Optimaal

Glazen schuifwanden van Tuin Optimaal zijn ideaal om meer te genieten van je tuin en het buitenleven. Tijdens de zomer kan je ze openzetten en geniet je van het heerlijke weer en tijdens de winter houd je de warmte vast door ze dicht te houden. Ze bieden een onbelemmerd uitzicht op de tuin, vergroten het natuurlijke licht en geven u extra ruimte in uw huis. Glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in meerdere maten, kleuren glas en kleuren boven geleiders, zodat u een prachtige tuinkamer kunt creëren of uw overkapping of veranda optimaal kunt benutten.

De voordelen van Tuin Optimaal

Inspiratie

Bekijk hier een aantal voorbeelden van overkappingen, veranda’s en tuinkamers. 

Wij hebben zowel standaard maten als volledig op maat gemaakte glazen schuifwanden! 

Glazen schuifwanden volledig op maat bestellen

Met een glazen schuifwand op maat kunt u de grootte en de kleur van de geleiders kiezen die bij uw wensen past. Daarnaast kunt u nog kiezen tussen getint of helder glas. De glazen schuifwanden van Tuin Optimaal passen bij iedere situatie. We hebben standaardbreedte en lengte maten, maar mocht uw situatie afwijken van de standaard maten; dan kunnen wij  uw glazen schuifwanden volledig op maat leveren en monteren. 

U kunt onze glazen schuifwanden gebruiken om uw overkapping of veranda af te sluiten en zo nog meer genieten van uw tuin, zonder last te hebben van weer, wind of geluidsoverlast. De breedte van de panelen hebben wij standaard in de maten 82, 90, 93, 98 en 103 centimeter. 

Vrijstaande tuinkamer

Glazen schuifwanden bieden meer ruimte, licht en flexibiliteit

Glazen schuifwanden bieden meer ruimte, licht en flexibiliteit. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen op maat worden gemaakt naar uw wensen.

Glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in een aantal kleuren boven geleiders, helder glas en getint glas, verschillende standaardmaten en op maat, zodat er voor iedereen een passende optie is.

Door glazen schuifwanden toe te voegen aan uw woning zult u merken dat u nog meer kan genieten van het heerlijke buitenleven. Door de flexibiliteit van de schuifwanden heeft u voor ieder moment van het jaar een passende optie. In de zomer kunt u alles openzetten en tijdens de winter lekker dichthouden.

Langer genieten van uw tuin met glazen schuifwanden van Tuin Optimaal

Met glazen schuifwanden van Tuin Optimaal kunt u in alle seizoenen langer van uw tuin genieten. Van de regen heeft u geen last meer en u kunt nog steeds van de tuin genieten als het buiten koud of warm is.

Als het regent, kunt u nog steeds genieten van uw tuin omdat het binnen lekker droog blijft! Of als het koud is kunt u zorgen dat u de warmte vast houdt en toch lekker naar buiten kan kijken. 

Accessoires Glazen schuifwanden

Een glazen schuifwand is al een prachtig, maar door accessoires toe te voegen maakt u het plaatje echt compleet. Merkt u bijvoorbeeld dat het wat kouder wordt en dat er veel wind in uw tuin staat? Dan kan het in de winter nogal koud worden en stoken is fijn, maar kost ook geld. Met tochtstrippen houdt u de warmte makkelijker vast waardoor u geld bespaard aan stookkosten. Daarnaast zijn er ook deur greepjes waardoor je niet continu het glas vast hoeft te pakken en het glas schoon kan houden.

Maak van uw overkapping of veranda een tuinkamer

U kunt van uw overkapping of veranda een tuinkamer maken door een glazen schuifwand te plaatsen. Deze optie is perfect voor kleine ruimtes, omdat u zo elke vierkante centimeter optimaal kunt benutten.

tuinkamer

Materiaal specificaties van onze glazen schuifwanden

De materiaalspecificaties van onze glazen schuifwanden zijn:

  • T6-6063 aluminium boven geleider
  • 10 mm gehard glas

De voordelen van deze eigenschappen zijn:

  • Glas is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden; het kan worden schoongemaakt met een zachte doek en water.
  • Door het geharde 10 mm glas en onze strenge kwaliteitseisen weet u zeker dat u een kwalitatief product krijgt waar u lang van gaat genieten.
  • Topgeleiders zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u uw ruimte kunt aanpassen aan uw persoonlijke smaak of ontwerpvoorkeuren. 

Een glazen schuifwand zelf plaatsen of laten monteren

Er zijn twee manieren om uw glazen schuifwand te installeren. U kunt het zelf doen, of u kan de klus over laten aan de vakkundige monteurs van Tuin Optimaal. Als u geld wilt besparen en de voldoening wilt hebben dit project zelf aan te pakken, dan raden wij u aan de installatie zelf te doen. Het is niet al te moeilijk – neem gewoon de tijd en volg de instructies.

Bent u niet helemaal zeker dat dit een klus is die u zelf kan klaren of wilt u volledig ontzorgd worden? Dan hebben wij de vakmannen for the job! Glazen schuifwanden inclusief montage haalt u bij Tuin Optimaal. 

Waar moet u rekening mee houden bij het zelf plaatsen van glazen schuifwanden

Als u niet zeker weet of u de glazen schuifwanden zelf kunt plaatsen, laat ons dan helpen door ze te monteren. Om het gewicht van hoogwaardig glas goed te kunnen dragen, is een sterke en betrouwbare fundering belangrijk. Deze moet volledig vlak zijn en tot 400 kilo per strekkende meter kunnen dragen. Mocht u hier niet zeker van zijn en u wilt ze zelf plaatsten; neem dan contact met ons op en we adviseren u graag. 

Glazen schuifwanden gebruiken voor meerdere toepassingen

Een van de voordeligste aspecten van dit product is dat het voor meerdere toepassingen wordt gebruikt. Deze glazen schuifwanden kunnen gebruikt worden voor een overkapping, veranda of tuinkamer.

De glazen schuifwanden worden op maat gemaakt zodat ze door de klant of door een vakman geplaatst kunnen worden. 

Glazen schuifwanden voor buiten

Onze glazen schuifwanden voor buiten zijn een geweldige manier om de ruimte in uw achtertuin optimaal te benutten en daarmee van het buitenleven te kunnen genieten. U kunt glazen schuifwanden aan de voorzijde van uw terras installeren, of er zelfs een tuinkamer van maken. Zo kunt u een gezellige omgeving creëren die perfect is om gasten te ontvangen en hen warm te houden in de wintermaanden.

Glazen schuifwanden voor een overkapping

Als u op zoek bent naar een manier om uw woonruimte uit te breiden, zijn glazen schuifwanden een geweldige optie. Met glazen schuifwanden voor een overkapping; maakt u van uw overkapping een tuinkamer waar u heerlijk kunt genieten van de seizoen. Er zijn namelijk geen massieve muren nodig; het enige wat je nodig hebt is een overkapping. Dat kan zowel een houten als een aluminium overkapping zijn. Je hebt een prachtige nieuwe ruimte die perfect is voor het ontvangen van gasten of om gewoon te genieten van wat rust en stilte met familieleden.

Glazen schuifwanden voor een veranda

Een glazen schuifwand voor een veranda. Een glazen schuifwand is een praktische en populaire oplossing om van uw veranda een tuinkamer te maken. Het biedt alle voordelen die u zoekt.

Denkt u erover na om glazen schuifwanden te bestellen en deze zelf te plaatsen? U kunt bij ons glazen schuifwanden bestellen zonder montage. Maar mocht u dit klusje uit handen willen geven aan vakkundige monteurs; ook dan zit u goed bij Tuin Optimaal. 

Glazen schuifwanden voor een tuinkamer

Heeft u een overkapping of veranda? Dan kunt u hiervan een tuinkamer maken door de voorzijde en de zijkanten af te sluiten met zijwanden of glazen schuifwanden voor een tuinkamer.