Moderne overkapping

Geniet van het buitenleven met een overkapping van Tuin Optimaal

Een moderne overkapping van Tuin Optimaal

De grootste voordelen van het hebben van een eigen moderne overkapping? De extra leefruimte. Het luxe aanzicht vanaf de tuin. En de grote meerwaarde in financieel opzicht. Want op het moment dat je je woning in de toekomt te koop zet, kan een goed ontworpen overkapping een erg beslissende factor zijn voor het doen van een bod door potentiële kopers. Redenen genoeg dus om te investeren in kwaliteit. Het is de hoogste tijd om het aanbod van Tuin Optimaal eens te bekijken en deze kwaliteit in huis te halen. 

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Bij iedere woning past wel een mooie overkapping. Doordat er veel verschillende soorten zijn en je bij Tuin Optimaal alles op maat kan verkrijgen; is er altijd wel een optie. Een overkapping kent vele voordelen: 

Inspiratie

Bekijk hier een aantal voorbeelden van overkappingen, veranda’s en tuinkamers. 

Bij Tuin Optimaal kunt u kiezen uit 3 verschillende types en deze volledig naar eigen wens samenstellen. Zo hebben we voor ieder budget een prachtig product. Meer informatie? Bekijk de samenstel pagina

Een moderne overkapping in een reeks van kleuren

Iedere moderne overkapping is gemaakt van aluminium. En dit type materiaal bepaalt voor een erg groot deel de luxe en moderne uitstraling. Het beste van alles? Aluminium is erg makkelijk te bewerken gedurende de productie. Hierdoor heb je de keuze uit verschillende soorten grijstinten en een strakke zwarte kleur als het aankomt op het uitzoeken van de kleur. Hierdoor is er voor ieder wat wils én de kleur van de aluminium overkapping sluit haarfijn aan op je eigen smaak en stijl.

Classicline

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Voor iedereen die van het buitenleven houdt en langer wilt genieten van hun tuin tegen een betaalbare prijs; hebben wij de Classicline in het leven geroepen. Deze is volledig zelf samen te stellen met verschillende opties en accessoires.  

Modernline

Geef je tuin een moderne uitstraling

Zorg voor een echte eye-catcher met onze Modernline. Als je hiervoor kiest, dan komen we bij je in meten en wordt jouw veranda, overkapping of tuinkamer gemonteerd. Geniet met de Modernline binnen twee weken langer en meer van je tuin.  

Goldenline

Luxe en Robuuste uitstraling met de Goldenline

Als je houdt van een Robuuste en moderne uitstraling, dan is de Goldenline van Tuin Optimaal echt iets voor jou. De Goldenline is voorzien van staanders van 25 x 19 cm, een recht dak zonder afloop en kan in veel gevallen op twee staanders worden gemonteerd.

overkapping

Maatwerk is wat de overkappingen Tuin Optimaal zo geliefd maken

Iedere moderne overkapping maken we volledig voor je op maat. Dit doen we nadat we het ontwerp gratis bij je aan huis hebben ingemeten. Je geniet daardoor van een perfect totaalplaatje. Tel daar de extreem hoge duurzaamheid en de fantastische uitstraling bij op, en je komt er al snel achter waarom de overkappingen van Tuin Optimaal zo geliefd zijn onder woningbezitters. Uiteraard vertellen we je alles over de voordelen van iedere soort overkapping uit de collectie, als je een keer contact opneemt.

Je geniet meteen van veel meer leefruimte

Een overkapping in de achtertuin mag in veel gevallen zonder vergunning worden geplaatst. Hierdoor geniet je meteen van veel meer leefruimte én je realiseert deze wens net even wat sneller in vergelijking met het laten plaatsen van een aanbouw. Hier heb je namelijk wel altijd een vergunning voor nodig. En heb je hier ervaring mee, dan weet je als geen ander dat dit soms aardig wat tijd in beslag neemt.

Kies je ervoor om de overkapping aan de voorkant van de woning te plaatsen? Dan is het goed om te weten dat je hier vaak wel een vergunning voor nodig hebt. Check alle voorwaarden bij de gemeente, zodat je niet voor gekke verrassingen komt te staan op het moment dat je de overkapping van je dromen uit hebt gezocht.

Op wat voor manier gebruik je de moderne overkapping het liefste?

Er zijn verschillende soorten manieren hoe je een moderne overkapping kunt gebruiken bij jou aan huis. Misschien gebruik je het graag om vrienden te ontvangen, om te eten met familie of om er een fijne plek van te maken om thuis te werken. Kom je graag meer te weten over alle ontwerp opties? Neem gerust een keer contact per e-mail en telefoon op en kom alles te weten over het gratis inmeten, het ontwerpen en over een overkapping laten plaatsen bij jou aan huis.

Wil je alvast meer te weten komen over onze ontwerp opties? Stel dan je overkapping samen of bekijk de volgende pagina’s: overkapping met glazen schuifwanden, overkapping met lamellendak of glazen overkapping.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER OVERKAPPINGEN

Een overkapping kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw huis en tuin. Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over overkappingen: 

De kosten van een overkapping hangen af van de grootte, de opties en de stijl van uw overkapping. Bovendien kunt u verbeteringen aanbrengen zoals extra zijwanden om de overkapping uniek te maken.

U moet ook overwegen of u wilt dat een expert uw overkapping installeert of dat u dit zelf wilt gaan doen. Wij adviseren altijd om ons team van Tuin Optimaal de montage te laten verzorgen. Dit zijn onze dagelijkse werkzaamheden en daarom bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Daarnaast krijgt u bij ons ook 1 jaar garantie op de montage.

Bij het plaatsen van een overkapping in uw achter tuin is geen vergunning nodig. Wilt u een overkapping gaan plaatsen aan de voorzijde van uw woning zoals een carport, dan is het vaak wel nodig om een vergunning aan te vragen. Dit traject kunnen wij voor u uit handen nemen en u hierin ontzorgen.