Overkapping met glazen dak

Geniet van het buitenleven met een overkapping van Tuin Optimaal

Verrijk je tuin met een overkapping met glasdak

Misschien wil je na jarenlang woonplezier wel weer eens wat anders met de indeling van de tuin. Of je krijgt binnenkort de sleutels van je woning en pakt daarom de tuin maar al te graag als eerste aan. Heb je in beide gevallen wel eens een keer nagedacht over het kopen van een overkapping met glasdak? Met een glazen overkapping, geniet je meteen van een aantal voordelen. Kom je graag meer weten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet op deze pagina. 

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Bij iedere woning past wel een mooie overkapping. Doordat er veel verschillende soorten zijn en je bij Tuin Optimaal alles op maat kan verkrijgen; is er altijd wel een optie. Een overkapping kent vele voordelen: 

Inspiratie

Bekijk hier een aantal voorbeelden van overkappingen, veranda’s en tuinkamers. 

Bij Tuin Optimaal kunt u kiezen uit 3 verschillende types en deze volledig naar eigen wens samenstellen. Zo hebben we voor ieder budget een prachtig product. Meer informatie? Bekijk de samenstel pagina

Je geniet van enorm veel lichtinval dankzij een overkapping met glasdak

Met een overkapping met glasdak ben je altijd zeker van erg veel lichtinval. Hierdoor is het een erg fijne plek om te vertoeven en de ruimte onder de overkapping lijkt ook nog eens optisch vele malen groter. Heb je te maken met felle zonnestralen die je liever wilt vermijden? Bijvoorbeeld omdat je gezellig wilt kletsen met vrienden of in de buitenlucht wilt werken? Overweeg dan om zonwering toe te voegen aan het ontwerp. Dankzij de verschillende stijlen waar je bij Tuin Optimaal kiest, is dit erg makkelijk te integreren. Wel zo goed om te weten, toch?

Classicline

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Voor iedereen die van het buitenleven houdt en langer wilt genieten van hun tuin tegen een betaalbare prijs; hebben wij de Classicline in het leven geroepen. Deze is volledig zelf samen te stellen met verschillende opties en accessoires.  

Modernline

Geef je tuin een moderne uitstraling

Zorg voor een echte eye-catcher met onze Modernline. Als je hiervoor kiest, dan komen we bij je in meten en wordt jouw veranda, overkapping of tuinkamer gemonteerd. Geniet met de Modernline binnen twee weken langer en meer van je tuin.  

Goldenline

Luxe en Robuuste uitstraling met de Goldenline

Als je houdt van een Robuuste en moderne uitstraling, dan is de Goldenline van Tuin Optimaal echt iets voor jou. De Goldenline is voorzien van staanders van 25 x 19 cm, een recht dak zonder afloop en kan in veel gevallen op twee staanders worden gemonteerd.

tuinkamer

Je kiest uit verschillende stijlen en een overkapping in diverse kleuren

Een aluminium overkapping van Tuin Optimaal is dus te verkrijgen in verschillende soorten stijlen. Drie om er precies te zijn. Maar deze drie stijlen zijn ook weer in verschillende kleuren te bestellen. Daarnaast ontvang je een ruime garantie op ieder ontwerp en de overkapping wordt, na het plaatsen van een bestelling, enorm snel bij jou aan huis geleverd. Ben je benieuwd naar de ontwerpopties waar je uit kiest? Maak dan alvast gebruik van onze online configurator en krijg een goed beeld van deze mogelijkheden voor je eigen tuin.

Laat de montage uitvoeren door ons team van specialisten

Maar ook voor een overkapping laten plaatsen ben je bij ons het hele jaar door aan het juiste adres. Dit is standaard inbegrepen bij de verschillende stijlen uit de Modernline en de Goldenline collectie. En kies je voor een overkapping uit de Classicline serie? Dan is het ook mogelijk om het plaatsen van de overkapping zelf uit te voeren. Uiteraard staan we altijd graag voor je klaar bij eventuele vragen die je rondom de montage van een overkapping met glasdak hebt. Voor iedere serie maak je altijd gebruik van de gratis meetservice.

Bekijk ook de manier van montage: overkapping aan huis of vrijstaande overkapping.

Vragen of meer weten over een overkapping met glasdak?

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen van de voordelen die verbonden zijn aan een overkapping met glasdak bij jou aan huis. En uit wat voor soort stijlen je zoal kunt kiezen bij Tuin Optimaal. Heb je op dit moment nog een paar vragen over de designs uit de collectie? Of kun je hulp gebruiken bij het samenstellen van het door jou gewenste ontwerp? Neem in beide gevallen contact op door een keer een e-mail te sturen of door even te bellen. We denken graag met je mee en voorzien je van advies op maat voor je eigen tuin.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER OVERKAPPINGEN

Een overkapping kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw huis en tuin. Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over overkappingen: 

De kosten van een overkapping hangen af van de grootte, de opties en de stijl van uw overkapping. Bovendien kunt u verbeteringen aanbrengen zoals extra zijwanden om de overkapping uniek te maken.

U moet ook overwegen of u wilt dat een expert uw overkapping installeert of dat u dit zelf wilt gaan doen. Wij adviseren altijd om ons team van Tuin Optimaal de montage te laten verzorgen. Dit zijn onze dagelijkse werkzaamheden en daarom bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Daarnaast krijgt u bij ons ook 1 jaar garantie op de montage.

Bij het plaatsen van een overkapping in uw achter tuin is geen vergunning nodig. Wilt u een overkapping gaan plaatsen aan de voorzijde van uw woning zoals een carport, dan is het vaak wel nodig om een vergunning aan te vragen. Dit traject kunnen wij voor u uit handen nemen en u hierin ontzorgen.