Tuinoverkapping

Geniet van het buitenleven met een overkapping van Tuin Optimaal

Geniet iedere dag van het jaar van het buitenleven onder een tuinoverkapping

Wat de reden is waarom je graag investeert in een tuinoverkapping, kan erg verschillend zijn. Misschien gebruik je dit verlengstuk van je woning graag als plek om te werken en een thuiskantoor in te richten. Je ontvangt er graag vrienden over de vloer óf het wordt de nieuwe plek waar je iedere dag geniet van een lekker ontbijt of ontspant me een goed boek. Er zijn dus verschillende soorten manieren waarop je de overkapping voor de tuin kunt gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Bij iedere woning past wel een mooie overkapping. Doordat er veel verschillende soorten zijn en je bij Tuin Optimaal alles op maat kan verkrijgen; is er altijd wel een optie. Een overkapping kent vele voordelen: 

Inspiratie

Bekijk hier een aantal voorbeelden van overkappingen, veranda’s en tuinkamers. 

Bij Tuin Optimaal kunt u kiezen uit 3 verschillende types en deze volledig naar eigen wens samenstellen. Zo hebben we voor ieder budget een prachtig product. Meer informatie? Bekijk de samenstel pagina

Met een tuinoverkapping zorg je voor een fantastisch aanzicht in de tuin

Eén ding is altijd zeker. Je zorgt meteen voor een fantastisch aanzicht in de tuin door een tuinoverkapping te monteren. We zorgen ervoor dat de overkapping gratis bij jou aan huis wordt ingemeten en we spreken uitvoerig alle stijlen en kleuren met je door. De Classicline, Modernline en Goldenline overkappingen zijn namelijk in verschillende stijlen en kleuren samen te stellen. Kom je hier nu al graag wat meer over te weten? Ontdek het alvast door gebruik te maken van onze handige samenstel pagina.

Classicline

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Voor iedereen die van het buitenleven houdt en langer wilt genieten van hun tuin tegen een betaalbare prijs; hebben wij de Classicline in het leven geroepen. Deze is volledig zelf samen te stellen met verschillende opties en accessoires.  

Modernline

Geef je tuin een moderne uitstraling

Zorg voor een echte eye-catcher met onze Modernline. Als je hiervoor kiest, dan komen we bij je in meten en wordt jouw veranda, overkapping of tuinkamer gemonteerd. Geniet met de Modernline binnen twee weken langer en meer van je tuin.  

Goldenline

Luxe en Robuuste uitstraling met de Goldenline

Als je houdt van een Robuuste en moderne uitstraling, dan is de Goldenline van Tuin Optimaal echt iets voor jou. De Goldenline is voorzien van staanders van 25 x 19 cm, een recht dak zonder afloop en kan in veel gevallen op twee staanders worden gemonteerd.

tuinoverkapping

Ieder ontwerp is krasvast, stootvast én bestand tegen de elementen van buiten

Een tuinoverkapping van Tuin Optimaal is gemaakt van aluminium. En dat heeft je een aantal voordelen te bieden. De grootste voordelen? Een aluminium overkapping is krasvast, stootvast en ook nog eens bestand tegen alle elementen van buiten. Het ontwerp trotseert daardoor moeiteloos iedere hagelbui en regenbui. Ook kan het niet verkleuren door de invloed van de zon.

Maatwerk vormt bij Tuin Optimaal altijd de basis

Een overkapping voor de tuin koop je waarschijnlijk maar eens in je leven. En daarom is het meer dan begrijpelijk dat je alles komt te weten over de ontwerp opties die er zijn. En aangezien we als geen ander weten dat iedere tuin en dus ook iedere wens weer anders is, leveren we altijd maatwerk. Heb je een keuze gemaakt voor het frame bij jou in de tuin? Dan zijn er nog verschillende andere opties, waar je naast de kleur, uit kunt kiezen. Wellicht voeg je graag LED verlichting toe of je zorgt maar al te graag voor de nodige beschutting in de vorm van zonwering. We vertellen je alles over deze opties als je contact opneemt.

Wil je alvast meer weten over een aantal verschillende opties? Bekijk dan: overkapping met glazen dak, overkapping met zonwering of overkapping met lamellendak.

Vragen over het samenstellen van een tuinoverkapping? Neem contact op

Er is dus enorm veel mogelijk op het gebied van het samenstellen van de tuinoverkapping. Het is dan ook meer dan logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maak je je daar maar geen zorgen over.

Heb je op dit moment de nodige vragen over alle opties die er zijn? Of wil je graag meer weten over de diensten die we leveren, zoals het gratis inmeten bij jou aan huis of een overkapping laten plaatsen? Je neemt erg gemakkelijk contact op per e-mail. Liever één van onze medewerkers persoonlijk preken? Plan dan vrijblijvend een afspraak in of neem een keer telefonisch contact op. We denken graag met je mee en voorzien je van een passend advies voor je eigen tuin.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER OVERKAPPINGEN

Een overkapping kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw huis en tuin. Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over overkappingen: 

De kosten van een overkapping hangen af van de grootte, de opties en de stijl van uw overkapping. Bovendien kunt u verbeteringen aanbrengen zoals extra zijwanden om de overkapping uniek te maken.

U moet ook overwegen of u wilt dat een expert uw overkapping installeert of dat u dit zelf wilt gaan doen. Wij adviseren altijd om ons team van Tuin Optimaal de montage te laten verzorgen. Dit zijn onze dagelijkse werkzaamheden en daarom bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Daarnaast krijgt u bij ons ook 1 jaar garantie op de montage.

Bij het plaatsen van een overkapping in uw achter tuin is geen vergunning nodig. Wilt u een overkapping gaan plaatsen aan de voorzijde van uw woning zoals een carport, dan is het vaak wel nodig om een vergunning aan te vragen. Dit traject kunnen wij voor u uit handen nemen en u hierin ontzorgen.