Vrijstaande overkapping

Geniet van het buitenleven met een overkapping van Tuin Optimaal

Een eyecatcher in de tuin? Kies voor een vrijstaande overkapping

Eén van de meest gekozen overkappingen uit de collectie van Tuin Optimaal, is een vrijstaande overkapping. Dat is ook niet zo gek, want hierdoor haal je meteen een eyecatcher in huis. Ook is het de perfecte plek om jezelf even af te zonderen van het huishouden. Dit maakt de overkapping bijvoorbeeld de perfecte plek om thuis te werken, waar je kinderen kunnen relaxen met vriendjes of waar je gezellig kunt eten met vrienden of familie. Al met al kun je de overkapping die vrijstaand staat in de tuin, het hele jaar door erg goed gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Bij iedere woning past wel een mooie overkapping. Doordat er veel verschillende soorten zijn en je bij Tuin Optimaal alles op maat kan verkrijgen; is er altijd wel een optie. Een overkapping kent vele voordelen: 

Inspiratie

Bekijk hier een aantal voorbeelden van overkappingen, veranda’s en tuinkamers. 

Bij Tuin Optimaal kunt u kiezen uit 3 verschillende types en deze volledig naar eigen wens samenstellen. Zo hebben we voor ieder budget een prachtig product. Meer informatie? Bekijk de samenstel pagina

Een vrijstaande overkapping kan overal in de tuin worden geplaatst

De naam zegt het eigenlijk al, een vrijstaande overkapping staat volledig vrij bij jou in de tuin. Hierdoor wordt het ontwerp dus niet bevestigd aan je woning, aan een tuinhuis of een muur van de garage. De keuze is dus volledig aan jou waar je het model graag wilt laten plaatsen. Ga je voor die ene plek in de tuin waar je veel zonuren hebt? Of juist een schaduwrijke plek? Het maakt niet uit waar je de aluminium overkapping neer gaat zetten, je zorgt vanaf het eerste moment meteen voor erg veel sfeer.

Classicline

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Voor iedereen die van het buitenleven houdt en langer wilt genieten van hun tuin tegen een betaalbare prijs; hebben wij de Classicline in het leven geroepen. Deze is volledig zelf samen te stellen met verschillende opties en accessoires.  

Modernline

Geef je tuin een moderne uitstraling

Zorg voor een echte eye-catcher met onze Modernline. Als je hiervoor kiest, dan komen we bij je in meten en wordt jouw veranda, overkapping of tuinkamer gemonteerd. Geniet met de Modernline binnen twee weken langer en meer van je tuin.  

Goldenline

Luxe en Robuuste uitstraling met de Goldenline

Als je houdt van een Robuuste en moderne uitstraling, dan is de Goldenline van Tuin Optimaal echt iets voor jou. De Goldenline is voorzien van staanders van 25 x 19 cm, een recht dak zonder afloop en kan in veel gevallen op twee staanders worden gemonteerd.

Je hebt de keuze uit meerdere kleuren

Een overkapping uit de collectie van Tuin Optimaal is verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. De grijstinten en de zwarte kleur van de vrijstaande overkapping, zorgen altijd voor een enorm luxe uitstraling en een fantastisch totaalplaatje. En het aluminium zorgt er ook nog eens voor dat de overkapping maximaal bestand is tegen de elementen van buiten. Invloeden zoals zon, regen en hagel tasten de kwaliteit van de overkapping dus niet aan. Hierdoor haal je een duurzaam product in huis waar je op de lange termijn nog steeds even veel van geniet.

Laat sfeervolle LED verlichting inbouwen in de overkapping

Maar wist je dat er nog veel meer extraatjes zijn waar je uit kiest, tijdens het samenstellen van de overkapping? Kies bijvoorbeeld voor het toevoegen sfeerverlichting aan het ontwerp. De LED verlichting wordt netjes voor je ingebouwd, wat zorgt voor een strak totaalplaatje. En maak je graag korte metten met felle zonnestralen als je aan het relaxen bent in de overkapping in je tuin? Dan heb je de optie om een overkapping met zonwering te laten integreren in het ontwerp. 

Laat een vrijstaande overkapping bij jou in de tuin plaatsen door onze vakmannen

Op het gebied van een vrijstaande overkapping kun je bij ons van A tot Z worden ontzorgd. Want naast dat we het ontwerp, samen met jou, helemaal op maat bepalen, is ook een overkapping laten plaatsen bij ons in goede handen. En dat is wel zo fijn om te weten. Voor het monteren van een vrijstaand design kun je wel de nodige extra handjes gebruiken.

Is je interesse gewekt? En ben je benieuwd uit wat voor soort ontwerp opties je allemaal kiest? Start vandaag nog met onze online configurator. Of neem simpelweg een keer contact met één van onze specialisten op. Je bereikt ons door te bellen of door een e-mail te sturen.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER OVERKAPPINGEN

Een overkapping kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw huis en tuin. Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over overkappingen: 

De kosten van een overkapping hangen af van de grootte, de opties en de stijl van uw overkapping. Bovendien kunt u verbeteringen aanbrengen zoals extra zijwanden om de overkapping uniek te maken.

U moet ook overwegen of u wilt dat een expert uw overkapping installeert of dat u dit zelf wilt gaan doen. Wij adviseren altijd om ons team van Tuin Optimaal de montage te laten verzorgen. Dit zijn onze dagelijkse werkzaamheden en daarom bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Daarnaast krijgt u bij ons ook 1 jaar garantie op de montage.

Bij het plaatsen van een overkapping in uw achter tuin is geen vergunning nodig. Wilt u een overkapping gaan plaatsen aan de voorzijde van uw woning zoals een carport, dan is het vaak wel nodig om een vergunning aan te vragen. Dit traject kunnen wij voor u uit handen nemen en u hierin ontzorgen.