Serre

Een serre is een prachtige toevoeging aan uw huis, waarmee u aanzienlijk meer leefruimte creëert. In Nederland worden verschillende termen door elkaar gebruikt, zoals serre en tuinkamer. Beide termen verwijzen naar overkappingen met voor- en zijwanden die zorgen voor een afgesloten ruimte, beschermd tegen weersinvloeden. Het enige verschil tussen een serre en een tuinkamer is dat een serre geisoleerd is en een tuinkamer niet.

Bij Tuin Optimaal kunt u terecht voor zowel een serre als een tuinkamer. Voor als u opzoek bent naar meer woonruimte en buiten bij uw woonkamer wilt betrekken of als u langer en meer van uw tuin wilt genieten. Tuin Optimaal bied de oplossing. 

default

Wat klanten over ons zeggen

Arjan Nuijten
Arjan Nuijten
We hebben een tuinkamer laten plaatsen. Door div. Reden liep niet alles even soepel,maar is alles wel netjes geplaatst, ze hebben zeker geen 8 tot 5 mentaliteit, want ook in de avond uren staan ze klaar om de klus te klaren. We zijn super blij met het eind resultaat.
edwin van de water
edwin van de water
Wij hadden bij meerdere bedrijven een offerte opgevraagd voor een tuinkamer. Vanuit Tuin Optimaal werd al snel contact opgenomen en kwamen ze aan huis om de situatie te bekijken en mee te denken. Uiteindelijk besloten om via hun de tuinkamer te laten plaatsen omdat ze een goed verhaal hadden en eerlijk en professioneel overkomen. De plaatsing kon ook binnen een paar weken. De mannen die de plaatsing hebben gedaan, hebben dit heel netjes en vakkundig gedaan. Hierbij werd er ook rekening gehouden met ons op het moment dat er thuis een examen gedaan moest worden. Lesley is tijdens de plaatsing en ook na oplevering nog langs gekomen om te kijken of alles goed verlopen is. Wij zijn tot nu toe erg tevreden! De prijs is goed en communicatie verloopt prettig.
Edwin Heeren
Edwin Heeren
Wil je een tuinkamer zonder stres Koop m dan bij tuinoptimaal Goede voorlichting Goede service Snel en vakkundig geplaatst Uitermate tevreden Dikke 10
Hanno Smits
Hanno Smits
De houten veranda achter mijn huis verkeerde in abominabele staat. Van het half dozijn installateurs dat ik benaderde was Tuin Optimaal de enige die een constructie kon leveren in de afmetingen die ik nodig had. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. De installatie en afwerking zien er fraai uit. Ik vond het erg aangenaam dat de uitvoerders rekening hielden met mijn werktijden.
Patrick Franken
Patrick Franken
Heel blij met onze nieuwe overkapping. Goede monteurs nette materialen. Prijs/ kwaliteit verhouding is uitstekend. Ze denken goed mee met de klant. Hartstikke bedankt TUIN OPTIMAAL
Perry van Houdt
Perry van Houdt
Tuinoptimaal is een fijn bedrijf om mee te werken. Er word goed omgegaan met personeel. Ze werken met producten van hoge kwaliteit. Wilt u een tuinkamer waar u nog jaren plezier van hebt, dan zou ik tuinoptimaal zeker aanraden
Renate de Groen
Renate de Groen
Ondanks alle tegenslagen met het weer. Zijn wij zeer tevreden met het mooie eindresultaat. Bedankt, familie Maas uit Roosendaal
Ricardo Wattel
Ricardo Wattel
Geweldige service en een prachtig resultaat.
Robert Den Ouden
Robert Den Ouden
Goede jonge onderneming, komen afspraken na en werken vakkundig, zijn klant vriendelijk. gebruiken goed gereedschap en materialen

Luxueus maatwerk voor iedere serre

Iedere woning is anders, en daarom bieden wij serres op maat die perfect aansluiten bij uw specifieke wensen en de stijl van uw huis. Bij Tuin Optimaal begrijpen we dat maatwerk essentieel is voor een perfecte serre. Onze deskundige vakmensen en hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat elke serre tot in de puntjes is afgewerkt en naadloos aansluit bij uw woning. 

Wat zijn de voordelen van een aluminium serre

  • Het het jaar kunnen genieten van extra ruimte
  • Waardeverhoging van uw woning
  • Aluminium is licht van gewicht, maar heeft een lange levensduur
  • Aluminium is een duurzaam product

De certificeringen van onze producten

Onze certificaten bewijzen de kwaliteit van de producten waar Tuin Optimaal gebruik van maakt:

  • Gecertificeerde geluidsisolatie- en windweerstandscategorieën
  • Inbraakwerendheid conform RC3 
  • CE-label in overeenstemming met EU-eisen

Heb ik een vergunning nodig voor een serre?

Wilt u uw woonoppervlakte vergroten met de aanbouw van een serre? Dan is het verstandig om van te voren uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft. Dit verschilt per gemeente, maar overal zijn dit de regels:

Serre bouwen in de voortuin

Als u in de voortuin een serre wilt bouwen, dan gaat dit vaak gepaard met een vergunning. Het kan ook zonder vergunning alleen zijn er dan strenge eisen aan verbonden. U mag namelijk maximaal 1 meter uitbouwen en de bouw mag ook niet hoger zijn dan 3 meter. Wilt u verder of hoger uitbouwen; dan heeft u een vergunning nodig. 

Serre bouwen in de achtertuin

In de achtertuin kunt u vaak vergunningsvrij bouwen. Ook hier zijn regels aan verbonden, maar die zijn een stuk minder streng. U mag bijvoorbeeld tot 4 meter uitbouwen en de bouw mag tot 5 meter hoog gebouwd worden. Let hierbij wel op dat de serre niet meer dan 30 cm mag uisteken boven de vloer van de eerste verdieping

Geïsoleerde serre

Een geïsoleerde serre van Tuin Optimaal biedt u het hele jaar door comfort. Dankzij de hoogwaardige isolatie blijft de temperatuur in de serre aangenaam, ongeacht het weer buiten. Dit maakt een geïsoleerde serre ideaal voor diverse toepassingen, zoals een thuiskantoor, hobbyruimte, of ontspanningsruimte. Met een geïsoleerde serre haalt u het buitenleven naar binnen, zonder concessies te doen aan comfort en warmte.

Serre aanbouw

Een serre aanbouw is een prachtige manier om uw woonruimte uit te breiden en meer licht in uw huis te brengen. Bij Tuin Optimaal bieden wij op maat gemaakte serre aanbouwen die naadloos aansluiten op de architectuur van uw huis. Een serre aanbouw is niet alleen functioneel, maar ook een esthetische verbetering van uw woning. Of u nu extra ruimte nodig heeft voor een eetkamer, een lounge of een speelkamer voor de kinderen, een serre aanbouw biedt tal van mogelijkheden.

Serre uitbouw

Met een serre uitbouw creëert u een extra leefruimte die direct aan uw huis is verbonden. Dit type serre is perfect voor het vergroten van uw woonoppervlak op een stijlvolle manier. Bij Tuin Optimaal ontwerpen wij serre uitbouwen die voldoen aan al uw wensen, of het nu gaat om extra woonruimte, een plek om te ontspannen, of een lichte en luchtige eetkamer. Onze serre uitbouwen zijn vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en glas, wat zorgt voor duurzaamheid en een moderne uitstraling.

Serre aanbouw met schuifpui

Een serre aanbouw met schuifpui biedt het beste van twee werelden: de beschutting van een serre en de flexibiliteit van een open ruimte. Met glazen schuifpuien kunt u de serre volledig openen naar de tuin, waardoor u in de zomermaanden volop van de buitenlucht kunt genieten. In de winter houdt u de schuifpuien gesloten om een comfortabele, verwarmde ruimte te behouden. Bij Tuin Optimaal zorgen we ervoor dat uw serre aanbouw met schuifpui perfect past bij uw woning en voldoet aan al uw eisen.

Onderhoud van de serre

Het onderhoud van uw serre is eenvoudig met de juiste aanpak. Om uw serre goed te onderhouden bieden wij hiervoor een schoonmaak pakket aan.

Lees meer..... Lees minder

Veelgestelde vragen over serres

Heeft u een vergunning nodig voor een serre? U heeft vaak geen vergunning nodig voor een serre aanbouw. Voor meer informatie over vergunningen voor een serre kunt u de site van de rijksoverheid raadplegen!

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een serre? Een tuinkamer is een niet geïsoleerde ruimte en wordt vaak gebruikt als verlenging van de tuin, terwijl een serre een directe verlenging is van uw woning. Daarbij is een serre geïsoleerd en verhoogt u uw woongenot met meer vierkante meters.