Veranda met glasdak

Geniet van het buitenleven met een overkapping van Tuin Optimaal

De voordelen van een veranda met glasdak

Een veranda met glasdak heeft je tal van voordelen te bieden. Kies je voor deze aanbouw in de achtertuin, dan heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Ideaal dus als je graag snel extra leefruimte wenst, zonder dat dit veel tijd én geld gaat kosten. Maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan deze investering voor je woning. We lichten de belangrijkste voor je toe. 

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Bij iedere woning past wel een mooie overkapping. Doordat er veel verschillende soorten zijn en je bij Tuin Optimaal alles op maat kan verkrijgen; is er altijd wel een optie. Een overkapping kent vele voordelen: 

Inspiratie

Bekijk hier een aantal voorbeelden van overkappingen, veranda’s en tuinkamers. 

Bij Tuin Optimaal kunt u kiezen uit 3 verschillende types en deze volledig naar eigen wens samenstellen. Zo hebben we voor ieder budget een prachtig product. Meer informatie? Bekijk de samenstel pagina

Een veranda met glasdak zorgt voor enorm veel lichtinval

Eén van de grootste voordelen waarom woningeigenaren voor een veranda met glasdak kiezen, is de gigantische hoeveelheid lichtinval. Hierdoor is het een erg fijne plek om vrienden te entertainen, om thuis te werken of om lekker in het weekend te genieten van een kop thee of koffie, samen met een goed boek. Al met al zijn er dus enorm veel mogelijkheden om deze ruimte te gebruiken. Op wat voor manier richt jij de veranda het liefste in? 

Classicline

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs

Voor iedereen die van het buitenleven houdt en langer wilt genieten van hun tuin tegen een betaalbare prijs; hebben wij de Classicline in het leven geroepen. Deze is volledig zelf samen te stellen met verschillende opties en accessoires.  

Modernline

Geef je tuin een moderne uitstraling

Zorg voor een echte eye-catcher met onze Modernline. Als je hiervoor kiest, dan komen we bij je in meten en wordt jouw veranda, overkapping of tuinkamer gemonteerd. Geniet met de Modernline binnen twee weken langer en meer van je tuin.  

Goldenline

Luxe en Robuuste uitstraling met de Goldenline

Als je houdt van een Robuuste en moderne uitstraling, dan is de Goldenline van Tuin Optimaal echt iets voor jou. De Goldenline is voorzien van staanders van 25 x 19 cm, een recht dak zonder afloop en kan in veel gevallen op twee staanders worden gemonteerd.

Overkapping met zonwering

De extra leefruimte lijkt optisch vele malen groter

Een veranda met glasdak zorgt dus voor erg veel lichtinval. En naast dat het een erg fijne ruimte is om tijd door te brengen, lijkt deze nieuwe leefruimte ook nog eens optisch vele malen groter. Je verhoogt meteen de waarde van je woning én het kan de beslissende factor zijn voor potentiële kopers op het moment dat je je woning in de toekomst gaat verkopen. 

Er zijn verschillende soorten ontwerpopties waar je uit kunt kiezen

Op het gebied van het design is er bij Tuin Optimaal enorm veel mogelijk. En dat is wel zo fijn om te weten, want het ontwerp moet natuurlijk haarfijn aansluiten op de grootte van de woning, de grootte van de beschikbare ruimte en op je eigen smaak. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen in de Classicline, de Mornerline en de Goldenline series. En bepaal ook meteen je favoriete kleur. Ga je voor één van de grijstinten of de zwarte uitvoering? 

Laat je uitgebreid informeren over een veranda met glasdak door het team van Tuin Optimaal

Kom je graag meer te weten over alle opties die er zijn voor het ontwerp van een veranda met glasdak? Maak gebruik van onze gratis en handige online configurator of neem een keer contact op met één van onze specialisten. Je bereikt ons door een e-mail te sturen of door telefonisch contact op te nemen. Dankzij de vele succesvolle projecten die we op hebben geleverd, weten we erg goed wat alle mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor je eigen woning. 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER OVERKAPPINGEN

Een overkapping kan een aantrekkelijke aanvulling zijn op uw huis en tuin. Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over overkappingen: 

De kosten van een overkapping hangen af van de grootte, de opties en de stijl van uw overkapping. Bovendien kunt u verbeteringen aanbrengen zoals extra zijwanden om de overkapping uniek te maken.

U moet ook overwegen of u wilt dat een expert uw overkapping installeert of dat u dit zelf wilt gaan doen. Wij adviseren altijd om ons team van Tuin Optimaal de montage te laten verzorgen. Dit zijn onze dagelijkse werkzaamheden en daarom bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Daarnaast krijgt u bij ons ook 1 jaar garantie op de montage.

Bij het plaatsen van een overkapping in uw achter tuin is geen vergunning nodig. Wilt u een overkapping gaan plaatsen aan de voorzijde van uw woning zoals een carport, dan is het vaak wel nodig om een vergunning aan te vragen. Dit traject kunnen wij voor u uit handen nemen en u hierin ontzorgen.